MAATALOUSYRITYKSET

AURINKO-
ENERGIA- JÄRJESTELMÄT

Maatiloille
käännettävät aurinkoenergia-järjestelmät

Suomalainen Reebu Oy tuottaa kotimaassa valmistettuja käännettäviä aurinkovoimaloita ensimmäisenä Suomessa. Käännettävä aurinkoenergiajärjestelmä on ominaisuuksiltaan ja tehokkuudeltaan ylivoimainen tavalliseen asennustapaan nähden. Mallisuojatut ja testatut telineet ja 36kpl aurinkopaneelia muodostavat 15kwh oman energiavoimalaitoksen maatilalle. Nyt maatiloilla on saatavilla myös korotettu investointituki jopa 50%.

Oma käännettävä aurinkoenergiajärjestelmä maatilalle

Ainutlaatuisen mekanismin ansiosta käännettävä aurinkoenergiajärjestelmä mahdollistaa saman määrän paneeleita kuin muualla, mutta vähintään 15% tehokkaammin.  Telineiden säätäminen on helppoa ja sen voi tehdä itse. Säätäminen tehdään vain kaksi kertaa vuodessa. 

Aurinkopaneelit ja telineet on erittäin helppo asentaa myös itse. Vain sähköverkkoon kytkeminen tulee tehdä valtuutetun sähköalan ammattilaisen toimesta. 

Voit myös tilata vain tuotepaketin
ja asentaa itse

Tilaa nyt, niin
saat tuotteen ennen heinäkuuta

Yksinkertainen ja kustannustehokas ratkaisu

 15kW aurinkovoimalapaketti on maatalouksille vahva energialisä, tukemaan, vakauttamaan ja vähentämään syntyviä energiankustannuksia.

15kW käännettävä aurinkovoimalapaketti sisältää kaiken voimalan käyttökuntoon saattamiseen. Omat invertterit ja liittimet. 

Asiakkaan tulee itse huolehtia kiinteistön tekniikan soveltuvuudesta aurinkovoimala käyttöön. Sähkösyöttö aurinkovoimalan ja kiinteistön välille, sulakkeet sekä tarkistaa sähkölaitokselta liitettävän aurinkovoimalan suurin teho.

Pyydä tarjous

Saat tarjouksen, jota voit suoraan käyttää liitteenä Ruokaviraston maatalouden investointituen hakemisessa Hyrrästä.

Käännettävällä aurinkoenergiajärjestelmällä pienennät maatilasi energiakulutuksen hiilijalanjälkeä jopa 10%

Pienennät maatilasi hiilijalanjälkeä jopa 10% hankkimalla oman aurinkoenergiajärjestelmän. Suuret yritykset kuten Valio, Arla, Atria ja HKscan, ovat jo vastuullisuusraportoinnin piirissä ja vaativat / alkavat vaatia myös alihankintaketjulta hiilijalanjäljen mittaamista tai tiedostamista. Oma energiajärjestelmä mahdollistaa hiilijalanjäljen merkittävän pienentämisen.

Valion mukaan maidon jalostamisessa energiantuotannossa ja kuljetuksissa syntyvä hiilidioksidi muodostaa 10–15 % hiilijalanjäljestä. Atrian uuden vastuullisuusohjelman myötä myös arvoketjut eli tilat ovat mukana Atrian ohjelmassa, täten tilojen hiilijalanjäljellä on merkitystä myös Atrialle. HKscanin vastuullisuusohjelma on asettanut koko tuotantoketjulle zero carbon -tavoitteen eli hiilineutraaliuden vuoteen  2040 mennessä. 

Omalla aurinkoenergiajärjestelmällä energiatuotanto ei tuota käytännössä juuri lainkaan hiilipäästöjä. 

Käännettävällä aurinkoenergiajärjestelmä tuo merkittävän kustannussäästön

Järjestelmä voidaan kääntää alkukeväästä lähes pystyyn kun auringon säteily tulee matalammalta ja vastaavasti kesäksi säätää asentoa pystympään, kun säteily tulee korkeammalta. Tämä mahdollistaa aktiivisessa käytössä energian saannin vuoden ympäri (huomioiden kuitenkin sydäntalven niukemman tuotannon). Suositeltavat kulmat: lokakuu — helmikuu 80′ astetta, maaliskuu — syyskuu 45′ astetta. Keskikesällä (kesä, heinä ja elokuu) tuotantoa voidaan parantaa entisestään säätämällä kulmaa loivemmaksi n.30–35′ asteeseen saakka riippuen hieman maantieteellisestä sijainnista.

Energiantuotantoennusteet järjestelmälle 8 paneelia / 3.3kw : järjestelmä tuottaa etelään suunnattuna Etelä-Suomessa Helsingin korkeudella n. 3600,58 kWh/vuosi. Pohjoisemmassa Oulun korkeudella n. 2911,67 kwh/vuosi. Mallinnoksessa järjestelmän kulmaa on muutettu 3 kertaa vuodessa 80′, 45′ ja 30′ astetta.

Telineet on pinnoitettu kastamalla kuumasinkkiin, joten niiden korroosio kestävyys on todella hyvä. Aurinkopaneelit ovat ensisijaisesti yksikiteisiä half cut paneeleita. Inverttereillä on uusimmat vaatimuksen mukaisuus standardit, ja ovat näin sähköverkkoon kytkettävissä koko Suomessa. 

JOPA 30 VUODEN TAKUU: 30 vuotta paneelitelineelle ja 5 vuotta invertterille, aurinkopaneeleissa käytetään valmistajan antamaa takuuta.

Reebu Oy - Suomalainen uusiutuvien energiaratkaisujen myyjä

Reebu on kotimainen, eteläsuomalainen yritys, joka on pioneeri erityisesti hybridivoimaloiden saralla. 

“Aurinkopaneelit ovat siitä mielenkiintoisia että ne ovat lähes 100% toimintavarmoja ja paneeleihin tarjotaan 20-30 vuoden takuita juurikin sen vuoksi, että tiedetään että ne kestävät” 

“Kun tämän kerran hankkii, investointikustannus maksaa itsensä takaisin viimeistään 10-15 vuodessa. Nyt vielä Ruokaviraston tuella, takaisinmaksu aika puolittuu noin 5-7 vuoteen. Tämän jälkeen energiajärjestelmä tuottaa omistajalleen energia maksutta 25 vuoden ajan.” 

Meillä on yhteinen tavoite meidän asiakkaidemme kanssa: pyrkiä parantamaan Suomen ympäristön kestokykyä ja nostaa uusiutuvan energian määrää kotimaassa. Huoltovarmuus ja omavaraisuus ovat todella tärkeitä arvoja sekä asiakkaillemme että meillä.

Ota yhteyttä:

asiakaspalvelu@reebu.fi